• Hej! Visste du att vi har en ny kundservicesida som är ännu bättre? På den kan du vara säker på att få ett mer uppdaterat svar, något vi inte kan garantera på denna sida.

Uttag

Vanliga frågor

Hur begär jag ett uttag till mitt konto i annan bank?

Du begär uttag från ditt konto under Mina sidor > Insättningar och uttag > Ta ut pengar.

När syns pengarna på mitt konto hos den andra banken?

Om du begär uttag innan kl 09.00 så syns pengarna på mottagarkontot under eftermiddagen samma dag.

Begär du uttaget innan kl 13.00 så syns pengarna på mottagarkontot nästkommande förmiddag.

Om du begär uttaget efter kl 13.00 så syns pengarna på mottagarkontot nästkommande eftermiddag.

Vid helger, när bankerna har öppet halvdag, behöver din begäran vara oss tillhanda innan kl 09.00 för att pengarna ska hinna utbetalas samma dag.

För dig som behöver pengar väldigt snart erbjuder vi expressöverföringar via telefon. Pengarna når då mottagarkontot inom 1-2 timmar. Observera att det inte är möjligt att göra expressuttag till alla banker så kontrollera gärna med vår kundservice att det går att göra till just din bank. Ett expressuttag kostar 499 kronor.

Vilka banker har längre handläggningstid?

Första gången du begär ett uttag till ett nytt bankkontonummer kontrollerar vi med din andra bank att kontot tillhör dig. Observera att nedan banker har en längre handläggningstid vilket innebär att ditt första uttag kan ta några dagar.

9020 Länsförsäkringar
9170 Ikano Bank
9230 Marginalen Bank
9270 ICA Banken
9400 Forex Bank 

Fristående Sparbanker med följande clearingnummer:

2300
7829
8032
8143
8164
8191
8289
8422
9300 Sparbanken Öresund
9570 Sparbanken Syd

Hur anger jag mitt Swedbankkonto för uttag eller autogiro?

Om du har ett konto i Swedbank så ska clearingnumret anges med 5 siffror och utan bindestreck eller mellanrum. Kontonumret ska sedan anges i sin helhet, även detta utan bindestreck och mellanrum.

Hur gör jag uttag/återköp från en Kapitalförsäkring?

Du begär uttag (delåterköp) under Mina sidor > Insättningar ocu uttag > Ta ut pengar.

Under kapitalförsäkringens första år behöver 1 000 kr samt ditt reserverade belopp för avkastningsskatt finnas kvar på försäkringen. Därefter kan du ta ut alla pengar från din kapitalförsäkring. På grund av detta kan ditt saldo skilja sig mot tillgängligt belopp för uttag.

Vid uttag från en minderårigs kapitalförsäkring behöver du begära uttaget via denna blankett.

Varför kan jag inte göra ett uttag till någon annans konto i annan bank?

Av säkerhetsskäl tillåter vi inte uttag till ett annat konto än ditt eget i annan bank. Det går därför endast att göra uttag till sitt eget konto i annan bank. Vi kontrollerar alltid med mottagande bank att det verkligen är ditt konto.

Vad händer om jag begär uttag och sedan upptäcker att jag skrivit fel telefonnummer?

Har du skrivit in fel telefonnummer så skickas en engångskod via SMS till det felaktiga telefonnumret. Personen som får SMS:et kan dock inte göra något med denna kod eftersom personen inte på något sätt kan veta från vems konto uttaget är begärt. Detta pga att det inte står några personuppgifter i SMS:et.

Vad händer om en annan person loggar in på mitt konto, ändrar telefonnummer och begär uttag?

Efter en ändring av telefonnummer går det på grund av säkerhetsskäl inte att begära uttag över 10 000 kr inom 24 timmar via sajten. Dessutom skickas alltid en bekräftelse per SMS till det gamla telefonnumret, som talar om att en ändring precis har skett. Får man ett sådant SMS, trots att man själv inte varit inne och ändrat telefonnummer, har man således 24 timmar på sig att ändra tillbaka telefonnummer, byta lösenord och kontakta oss. Vi har även kvar säkerheten att det endast går att göra uttag till ett konto i sitt eget namn i annan bank.

Jag har angett mitt hemnummer för engångskod vid uttag men får ingen kod. Hur ska jag göra?

Hos vissa teleoperatörer är uppläsning av sms en tjänst som behöver aktiveras. Kontakta din telefonioperatör för att kontrollera att tjänsten är i bruk.

Om du har ett mobilnummer rekommenderar vi att du registrerar detta för sms-kod vid uttag i första hand.

Hur gör jag ett uttag i annan valuta än SEK?

Du kan begära uttag av övriga valutor genom att maila till oss med de nödvändiga uppgifter som bank swift/bic, IBAN, kontonummer samt belopp och valuta. Notera att uttag kan endast göras till ditt eget valutakonto i en annan svensk bank. Har du ett bankkonto i SEB kan du se pengarna samma dag om du begär uttag innan kl 13:00. Till övriga banker tar det normalt ca 2-3 bankdagar för överföringen att komma fram. Ett uttag i utländsk valuta kostar av administrativa skäl 499 kr.

Relaterat