• Hej! Visste du att vi har en ny kundservicesida som är ännu bättre? På den kan du vara säker på att få ett mer uppdaterat svar, något vi inte kan garantera på denna sida.

För företag

Vanliga frågor

Hur öppnar jag ett Aktie- och fondkonto som företagskund?

Som ny företagskund är det enklast att fylla i företagets organisationsnummer via "Bli kund"-knappen uppe i högra hörnet och sedan välja Aktie- och fondkonto. Vi kommer då skicka hem ett avtal som firmatecknaren behöver signera. Detta är på grund av att vi behöver säkerställa att behörig person godkänner öppnandet av kontot.

Kan jag öppna ett Investeringssparkonto som företagskund?

Juridiska personer kan inte vara kontoinnehavare på ett Investeringssparkonto och det är därför inte möjligt att öppna ett Investeringssparkonto som företagskund.

 

Hur öppnar jag en Kapitalförsäkring som företagskund?

En företagskund öppnar en företagsägd kapitalförsäkring genom att fylla i blanketten för företagsägd kapitalförsäkring där firmatecknaren behöver signera avtalet och returnera till oss. 

 

Vad är LEI-nummer och varför behöver jag det?

Från och med den 3 januari 2018 gäller ett nytt värdepappersregelverk (MiFIDII). Det innebär att alla juridiska personer (ej enskilda firmor) måste ha en global identifieringskod för att kunna handla med marknadsnoterade finansiella instrument. Denna kod kallas för Legal Entity Identifier (LEI). Observera att kravet även gäller dig som bara ska sälja av ett befintligt innehav. Kravet gäller dock inte handel med vanliga fonder.

Syftet med detta är att stärka skyddet för den som handlar med marknadsnoterade finansiella instrument. Behöriga myndigheter, oavsett land, ska kunna spåra och identifiera vilka som är köpare och säljare samt vilka som fattar beslut i en transaktion. 

Om du redan har ett LEI-nummer kan du registrera det hos oss på Mina uppgifter.

Läs mer om LEI och hur du skaffar det.

 

Kan jag som företagskund ha barnspar?

Nej, det går inte att ha barnspar som företagskund eftersom det inte går att ha en förmånstagare på en företagsägd kapitalförsäkring. 

Hur öppnar jag ett sparkonto+ som företagskund?

Som företagskund kan du öppna Sparkonto+Klarna med bindningstid eller obundet. 

Sparkonto+ öppnas under Spara & Investera > Sparkonto > Öppna Sparkonto. Du kommer sedan att behöva bekräfta villkoren så skickar vi ut avtal till företagets registrerade adress som firmatecknaren behöver signera och returnera till oss.

Efter att vi har tagit emot avtalet kommer du att få ett meddelande av oss på kontot som innehåller en länk. Via länken väljer du vilket sparkonto+ du önskar öppna. Kontoregistreringen är aktiv i 30 dagar och inaktiveras därefter.

Om du öppnar ett bundet Sparkonto+ kommer det automatiskt öppnas ett rörligt Sparkonto+ dit pengarna kommer falla ut vid bindningstidens slut.

Varför kan jag som företagskund inte signera avtalet med mitt BankID?

Vi behöver säkerställa att behörig person, det vill säga firmatecknaren, godkänner öppnandet av kontot och då behöver vi en signatur i original från firmatecknaren.

Kan jag logga in med BankID som företagskund?

Företagskunder behöver använda sig av inloggningssättet med användarnamn och lösenord och kan inte logga in med BankID.

Kan jag koppla mitt företag till min privata inloggning?

Nej det är inte möjligt att koppla ihop en privat inloggning med en företagsinloggning.

Hur gör jag ett uttag från vårt företagskonto?

Uttag begärs direkt via hemsidan under rubriken Mina Sidor > Insättningar & Uttag > Ta ut pengar

Hur avslutar jag en företagsägd kapitalförsäkring?

Enligt försäkringsvillkoren kan en kapitalförsäkring avslutas först ett år efter att första insättning gjordes till kontot. Om din kapitalförsäkring varit gällande i över ett år kan du ta ut hela beloppet minus avkastningsskatten under Mina sidor > Insättningar & Uttag> Ta ut pengar.

Om du efter uttaget vill avsluta kapitalförsäkringen behöver du skicka in blanketten "Uttag av kapital (återköp)" till oss via post för att vi ska kunna avsluta försäkringen åt dig. I samband med att kontot avslutas regleras den kvarvarande skatten.

Relaterat