• Hej! Visste du att vi har en ny kundservicesida som är ännu bättre? På den kan du vara säker på att få ett mer uppdaterat svar, något vi inte kan garantera på denna sida.

Hushåll

Vanliga frågor

Vad menas med att bilda hushåll?

Vill du och dina närstående ta del av samma förmåner? Då kan ni bilda ett hushåll hos oss. Det innebär att du och din familj får samma förmånsnivå och kan dra nytta av samma förmåner. Vi räknar samman allt ert sparande och på så sätt kan ni höja er förmånsnivå och få ännu bättre villkor. Självklart kan ni fortfarande ha olika courtageklasser.

Var hittar jag information om mitt hushåll?

Du hittar information om ditt hushåll och de personer som ingår under Mina sidor > Profil > Hushåll.

Varför ska man bilda hushåll?

Om ni samlar familjens sparande på Avanza kan ni uppnå en högre förmånsnivå och på så sätt få bättre villkor och förmåner. 

Hur ansöker man om hushåll?

För att bilda hushåll behöver ni fylla i en blankett som ni sedan skickar in via post till oss. Ni hittar blanketten under Mina sidor > Profil > Hushåll.

Vad krävs för att bilda hushåll?

Ni behöver vara make/maka, registrerad partner, sambo, barn under 18 och efter speciell bedömning, även juridisk person.

Vad händer om det skulle ske förändringar i hushållet?

Om det skulle ske några förändringar i ert hushåll som påverkar förutsättningarna för hushåll, t.ex. om ni skiljer er eller separerar, behöver ni meddela oss detta genom att skicka ett meddelande till oss. Om hela hushållet byter adress behöver ni däremot inte meddela oss.

Hur registreras hushållets konton?

De personer som ingår i hushållet blir registrerade via deras personnummer så alla konton räknas ihop. Även nya konton som ni skapar kommer automatiskt räknas in i ert hushåll.

Observera att man inte kan se hushållets medlemmars innehav utan att man som medlem i hushållet endast kan se summan av ert gemensamma sparande.

Går det att ta bort en person eller ett/flera konton ur hushållet?

För att ta bort en person ur hushållet behöver ni bara skicka ett meddelande till oss om detta, så ordnar vi det.

Det går inte att ta bort ett eller flera specifika konton från ett hushåll. Ingår du i ett hushåll inkluderas samtliga konton som står i ditt namn i hushållet.

Hur tar man bort ett hushåll?

Om ni vill ta bort ett hushåll helt behöver en av hushållets medlemmar skicka ett meddelande till oss i inloggat läge och be oss ta bort det.