• Hej! Visste du att vi har en ny kundservicesida som är ännu bättre? På den kan du vara säker på att få ett mer uppdaterat svar, något vi inte kan garantera på denna sida.

Säkerhet

Vanliga frågor

Hur säkert är inloggningssättet med användarnamn och lösenord?

Vi anser att det är säkert att logga in med användarnamn och lösenord då kommunikationen som innehåller personlig information krypteras innan den sänds över Internet. Ingen obehörig kan därför komma åt information om ditt konto om du ser till att din dator är säker och om du inte själv lämnar ut dina uppgifter.

Skulle någon mot förmodan få tag i dina uppgifter har vi säkerheten att det endast går att göra uttag till ditt eget konto i annan bank. Det går inte heller att göra en överföring till en annan person inom Avanza. 

Vi har inte heller tillgång till ditt lösenord i våra system. Om du har förlorat eller glömt bort ditt lösenord kommer vi därför att generera ett nytt lösenord till dig som vi skickar ut med post. 

Hur utformar jag ett säkert lösenord?

Vi har som krav att ditt lösenord behöver ha minst åtta tecken och måste innehålla både bokstäver och siffror. Däremot så kan du öka säkerheten i ditt lösenord genom att använda stora och små bokstäver samt specialtecken. Ju länge och mer komplext ditt lösenord är desto säkrare är det. 

Hos oss kan du välja lösenord med upp till 255 tecken och du kan byta ditt lösenord så ofta du vill. Du byter lösenord här. Följande tecken är tillåtna: a-ö A-Ö 0-9.*!_- i ditt lösenord.

Hur säkra är mina pengar för uttag?

Av säkerhetsskäl tillåter vi inte överföringar mellan olika personers konton. Det går därför endast att göra överföringar mellan egna konton eller uttag till sitt eget konto i annan bank. Vi kontrollerar alltid med mottagande bank att det verkligen är ditt konto.

Omfattas mina pensionskonton av insättningsgarantin?

Nej, men som pensions- eller försäkringstagare i Avanza Pension är dina tillgångar alltid registrerade i ett så kallat förmånsrättsregister. I händelse av att Avanza Pension går i konkurs har du som försäkringstagare därmed så kallad förmånsrätt, innebärande att du har rätt att få betalt före alla oprioriterade borgenärer som inte har säkerhet för sina fordringar. Den särskilda förmånsrätten är inte beloppsbegränsad utan motsvarar det fulla värdet av ditt försäkringskapital. Du kan läsa mer om säkerhet på dina pensionskonton här.

 

Relaterat

  • Läs mer om säkerhet och nätfiske här
  • Lär dig mer om överföringar här