Samägt konto

Ett samägt konto fungerar precis som ett vanligt Aktie- och fondkonto förutom att ni är fler delägare till kontot. Alla delägare måste vara myndiga privatpersoner, folkbokförda i Sverige och vara kunder hos Avanza. Vi rekommenderar de delägare som inte är det att bli kund så fort som möjligt för att underlätta hanteringen av ert nya konto. Villkoren för aktie- & fondkonto hittar du under rubriken allmänna villkor på den här sidan

1

Fyll i personnummer för önskade delägare

Vi kan inte hitta alla personnummer i folkbokföringsregistret SPAR. Det kan bero på ett felaktigt personnummer, att en eller flera delägare inte är folkbokförda i Sverige eller tekniskt fel.

Vänligen skriv ut och fyll i avtalet för samägt konto och skicka sedan in det tillsammans med kundkännedom privatpersoner och identifikation som följer med avtalet.

Observera att det enbart går att öppna ett samägt konto om samtliga delägare är bosatta inom EU/EES samt bor i samma land.

För att skapa ett samägt konto med fler än fyra delägare, kontakta kundservice på 08-562 250 00 eller skicka oss ett meddelande

Avtalsutskicket sker till huvudägarens folkbokföringsadress. Därför behöver ni ange huvudägare nedan. För övrigt hanteras delägarna under samma skattemässiga villkor.

2

Ange huvudägare


3

Ägarandelar


    Ägarandelar %
  • Totalt 0 av 100%
Felaktig fördelning. Kontrollera att den totala fördelningen är 100% och att alla delägare har minst 1% ägarandel.

Något gick fel. Kontrollera uppgifterna eller försök igen senare.

Tack för din kontoregistrering!

    Delägare
    Ägarandelar
Vad händer nu?

Inom några dagar får Huvudägaren ett avtal per post till sin folkbokföringsadress som alla delägare ska skriva på. Glöm inte att läsa villkoren ordentligt innan ni skriver på.

För att skynda på hanteringen rekommenderar vi att samtliga delägare som inte redan är kunder registrerar sig som kund hos Avanza så snart som möjligt.