SAF-LO


Gör dig själv en tjänst och behåll din SAF-LO hos oss
SAF-LO är en pension för privatanställda som omfattas av kollektivavtalet mellan Svenskt Näringsliv och LO. Du som tillhör SAF-LO kan inte välja Avanza sedan år 2014. Men om du redan har din avtalspension hos oss, kan du även i fortsättningen glädja dig åt ett pensionssparande utan försäkringsavgifter.

Vilka fonder passar dig?

Om du redan har din SAF-LO hos oss, föreslår vi att du går in och ser över utbudet över alla de fonder som du har att välja på.
Vårt utbud för SAF-LO är stort och du kan välja på över 1 200 fonder.
 
Har du inte gjort ett aktivt fondval så har dina premier placerats i vår entrélösning. Det är en balanserad, bred fondportfölj med global inriktning som passar för ett långsiktigt sparande.

De vanligaste frågorna om SAF-LO

De vanligaste frågorna om
SAF-LO

Varför är Avanza inte valbara för SAF-LO längre?
Vårt kundlöfte till våra kunder är att de alltid ska få ut mer pengar hos oss än hos något annat försäkringsbolag.  Av denna anledning har vi tagit bort alla onödiga avgifter. Vi har betydligt lägre intäkter men också lägre kostnader jämfört med övriga bolag, vilket är möjligt genom att vi alltid gör tuffa prioriteringar i vårt utvecklingsarbete. 

Inom avtalspensionsområdet kommer löpande nya krav både tekniskt och på andra sätt.  Vi bedömer att för att hålla vårt kundlöfte till den stora majoriteten kunder är avtalspensionsaffären något vi måste välja bort.
Hur går jag tillväga för att påbörja utbetalning av min avtalspension?
För att utbetalning av avtalspensionen SAF-LO  ska börja behöver du registrera en utbetalningsplan.

Du kan tidigast ta ut din pension från den månad du fyller 55 år och utbetalningstiden måste vara minst fem år.

Hur stor utbetalningen är beror på pensionens värde. Du lägger enkelt upp en utbetalningsplan direkt på sajten under fliken ”Om min Avtalpension” under Mina sidor, eller genom att fylla i och skicka in blanketten Utbetalningsplan SAF-LO på posten.

Fördjupad information om SAF-LO

Fördjupad information om
SAF-LO

Avanza Akademin - Lär dig allt om pensionssparande

Avanza Akademin

- Lär dig allt om pensionssparande