PA 03


Gör dig själv en tjänst - behåll din PA 03 hos oss
PA 03 tjänstepension är en kollektivavtalad tjänstepension som omfattar statligt anställda. Du som har PA 03 kan inte välja Avanza sedan 2014. Men om du redan har din avtalspension hos oss, kan du även i fortsättningen glädja dig åt ett pensionssparande utan försäkringsavgifter.

När kollade du dina fonder senast?

Om du redan har din PA 03 hos oss, föreslår vi att du går in och ser över utbudet över alla de fonder som du har att välja på för PA 03. Hos oss kan du välja på mer än 1 200 fonder.

Har du inte gjort ett aktivt fondval så har dina premier placerats i vår entrélösning. Det är en balanserad, bred fondportfölj med global inriktning som passar för ett långsiktigt sparande.

De vanligaste frågorna om PA 03

Varför är Avanza inte längre valbara för PA 03?
Vårt kundlöfte till våra kunder är att de alltid ska få ut mer pengar hos oss än hos något annat försäkringsbolag.  Av denna anledning har vi tagit bort alla onödiga avgifter. Vi har betydligt lägre intäkter men också lägre kostnader jämfört med övriga bolag, vilket är möjligt genom att vi alltid gör tuffa prioriteringar i vårt utvecklingsarbete. 

Inom avtalspensionsområdet kommer löpande nya krav både tekniskt och på andra sätt.  Vi bedömer att för att hålla vårt kundlöfte till den stora majoriteten kunder är avtalspensionsaffären något vi måste välja bort.
Hur går jag tillväga för att påbörja utbetalning av min avtalspension?

För att påbörja utbetalning behöver du lägga upp en utbetalningsplan. Det gör du enkelt direkt på sajten under fliken ”Om min Avtalspension” under Mina Sidor, eller genom att skicka in blanketten Utbetalningsplan PA 03 till oss på posten.

Utbetalning av PA03 kan påbörjas som tidigast den månad då du fyller 61 år och är då är livsvarig, vilket innebär att du får månadsvisa betalningar livet ut. Storleken på pensionsutbetalningen beror på försäkringens värde.

Fördjupad information om PA 03

Avanza Akademin - Lär dig allt om pensionssparande

Avanza Akademin

- Lär dig allt om pensionssparande