Aktuellt om börsoron

Spridningen av coronaviruset påverkar ekonomier världen över och därmed mångas privatekonomi. Här hittar du aktuell info om vad som händer på börsen just nu och hur du som sparare kan agera.

Avanzabloggen Avanzabloggen

Vår sparekonom Johanna Kull och aktieprofil Nicklas Andersson följer utvecklingen i omvärlden och på börsen. På bloggen delar de med sig av sina tankar och tips.

Bör man investera i
utländska aktier?

Vilka argument finns för att äga utländska aktier, vad behöver man känna till och vilka utländska aktier är mest populära hos våra kunder? Nicklas går igenom det mesta du behöver ha koll på.

Skillnaden mellan insättningsgaranti och investerarskydd

Både pengar och värdepapper som du sparar hos oss är skyddade – men på olika sätt. Johanna reder ut begreppen och går igenom hur skydden fungerar.

Vilka amerikanska aktier
har stigit mest?

Sedan botten den 23 mars har Nasdaq stigit +35,4% och det är teknikbolagen som lett återhämtningen. Men vilka aktier har stigit allra mest och vilka är mest ägda bland våra kunder?

Därför ska du fortsätta månadsspara i oroliga börstider

Nicklas berättar fördelarna med att ha ett regelbundet sparande. Hint: Du slipper risken med att försöka feltajma marknaden och det kan bli riktigt mycket pengar i slutändan.

Vad köptes och såldes i april?

Johanna har tittat på hur kunderna har agerat under april månad. Vilka fonder har fått dem att klicka på köpknappen? Och vilka aktier har favoriserats?
 

Hur mycket pengar bör man ha i buffert?

En buffert fungerar som en krockkudde mot oförutsedda utgifter. Men hur mycket pengar behöver man ha i buffert och hur sparar man ihop pengarna?
 

Avanzapodden Avanzapodden

Här pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. Podden har ofta besök av intressanta gäster som delar med sig av sin syn på vad som händer i omvärlden.

Episod 128 - Marknaden i väst som lockar till avkastning

Johanna och Nicklas kikar på Swedbanks investeringsstrategi för maj. Varför är de försiktiga till Sverige och vad är det som de finner intressant i USA? Dessutom – vilka är avanzianernas amerikanska favoriter och vilka har fått flest nya ägare sedan bottennoteringen i år?

Episod 127 - Hemnets Staffan Tell berättar hur bostadsmarknaden mår

Hur mår bostadsmarknaden just nu och hur påverkas den av coronakrisen? Hur ser prisutvecklingen ut just nu? Finns det några regionala skillnader eller mellan olika typer av objekt såsom bostadsrätt eller villa?
 

Episod 126 - Lite spaningar från rapportsäsongen

I veckans episod kikar Johanna och Nicklas lite närmare på rapportfloden och de bolag som de antagit skulle gynnas av rådande situation. Hur påverkas de digitala bolagen som tar allt mer av vår tid och plånbok numera?
 

Information med anledning av corona

Så kan du tänka kring bolån och pension

Kommer boräntorna att stiga nu?

Privatekonomin kommer för många att påverkas och bolånet står ofta för en större del av hushållets utgifter. Så hur ska man tänka kring sitt bolån, vad kommer hända med räntan och borde man binda den nu?

Så påverkas din pension av coronakrisen

De ekonomiska följderna av coronaviruset är kännbara. Men det finns ekonomiska delar du faktiskt inte behöver oroa dig för och en av dem är din pension. Johanna förklarar varför på bloggen.
Senast uppdaterad 2020-05-18