Information om fonden Delphi Global

  • Köp Månadsspara
  • NAV SEK
    2 909,21
  • +/-
    -0,08 %
  • 3 mån.
    +11,08 %
  • 1 år
    +10,47 %
  • Handlas i
    NOK
  • Risk
    Hög (6 av 7)
  • Morningstar rating
  • Kursdatum
Delphi Global
      • Världsindex
      • DJ World Index
      • OMX Nordic PI
      • OMX Nordic 40
      • SIX Portfolio Return Index
      • SIX30 Return Index
      • OMX Stockholm 30
      • OMX Stockholm PI
      • OMX Helsinki 25
      • OMX Copenhagen 20
      • OSEBX Oslo
      • Dow Jones
      • NASDAQ
      • S&P-500
      • S&P 500-F
      • DJ Canada
      • DAX
      • DJ UK
      • Nikkei
      • Hang Seng
      • DJ Emerging Markets
      • OMX Stockholm GI
      • Branschindex
      • Energi
      • Finans&Fastighet
      • Fordon och reservdelar
      • Hälsovård
      • Industrivaror
      • Konsumenttjänster
      • Konsumentvaror
      • Kraftförsörjning
      • Livsmedel
      • Material
      • Resor och Fritid
      • Teknologi
      • Telekom
      • Räntor
      • 3-mån stibor
      • 3-mån ränta
      • 5-mån ränta
      • 5-års ränta
      • 10-års ränta
      • Valutor
      • EUR/SEK
      • USD/SEK
      • CAD/SEK
      • DKK/SEK
      • NOK/SEK
      • AUD/SEK
      • GBP/SEK
      • CHF/SEK
      • JPY/SEK
      • EUR/USD
      • USD/JPY
      • EUR/GBP
      • AUD/USD
      • USD/CAD
      • GBP/USD
      • EUR/CHF
      • USD/DKK
      • USD/NOK
      • EUR/NOK
      • Råvaror
      • Aluminium
      • Bly
      • Guld
      • Koppar
      • Nickel
      • Olja
      • Silver
      • Zink
    • Mina transaktioner
    • Antal ägare
    • Linje
    • Candlestick
    • OHLC
    • Högst / Lägst
Rita
Linje
Rektangel
Cirkel
Text
Välj
Bakgrundsfärg
Linjefärg
Ta bort

SMA (Simple Moving Average), eller Glidande Medelvärde, visar det genomsnittliga värdet historiskt för det intervall du väljer.

Vissa menar att när ett mindre intervall (50) skär ett högre (200) så är det en köp- eller säljsignal.

EMA (Exponential Moving Average), eller Exponentiellt Glidande Medelvärde, visar ett viktat medelvärde historiskt för det intervall du väljer. Skillnaden mot SMA (Glidande medelvärde) är att istället för att alla punkter har lika stor inverkan så får de punkter som är närmare mer vikt än de första i serien.

Detta leder till att EMA rör sig snabbare än SMA.



RSI (Relative Strength Index) kan bland annat användas för att se om en aktie är så kallad överköpt/såld. För varje punkt som en aktie går ner så sjunker RSI, och går den upp så höjs RSI.

Vid ett högt värde kan en aktie anses överköpt, och vid ett lågt för översåld. I dessa lägen så brukar man anse att det är dags för en rekyl åt motsatt håll. Vanligt förekommande gränsvärden är 30 för översåld och 70 för överköpt.



MACD (Moving Average Convergence Divergence) fås fram genom att subtrahera två stycken EMA-värden (kort - lång), som komplement finns även ett signal-EMA baserat på det framtagna MACD-värdet. Differensen mellan dessa två (MACD och Signal) visualiseras i form av staplar.

MACD används ofta för att både uttyda en trend samt hitta momentum i ett värdepapper.




Stochastic används som en momentumindikator för att se om en aktie är överköpt eller översåld. Indikatorn består utav ett signalvärde(K) som jämför aktiens stängningsvärde relativt högsta/lägsta kurs inom samma period.

Känsligheten för indikatorn justeras sedan med ett periodvärde(D) (SMA, vanligtvis 3).

Köp-och säljsignal brukar anses inträffa när signalvärdet korsar periodvärdet.


Bollinger Band är en indikator som använd dels för att se om en aktie är överköpt/såld men också för att förutspå ökad volatilitet.

Indikatorn mäter standardavvikelsen (standard 2) utifrån ett SMA (standard 20). Detta representeras sedan av två "band" runt SMA.

Att banden tajtas ihop anses av vissa som ett tecken på att volatiliteten i aktien kommer öka.
Man brukar även anse att en aktie är överköpt om kursen rör sig i den övre delen av banden och översåld om den rör sig i den nedre.

Du kan antingen radera eller skriva över en befintlig mall

{point.text}

{point.intro}

{series.name} {point.y} %
{series.name} {point.y}
{point.key}
{series.name}
  • O: {point.open}
  • H: {point.high}
  • L: {point.low}
  • C: {point.close}
  • Typ{point.transactionType}
  • Dag{point.x:%e %b}
  • Antal{point.volume}
  • Kurs{point.price:.2f} SEK
  • {point.reportType}
  • {point.amountPerShare} SEK / aktie
  • {point.messageType}
Tidsperiod +/- % SEK +/- % NOK
En dag -0,08 0,18
En vecka 3,08 4,34
En månad 6,82 7,98
Tre månader 11,08 6,13
Sex månader 17,09 8,83
Sedan årsskiftet 11,92 -1,19
Ett år 10,47 -0,40
Tre år 53,15 51,06
Fem år 117,11 136,20
Tio år 123,29 130,50
Förmögenhet (MSEK)
3 569,61
Standardavvikelse
13,04 %
Sharpe ratio
1,06
Antal ägare hos Avanza
44
  • Köpavgift
    0,00 %
  • Säljavgift
    0,00 %
  • Förvaltningsavgift
    2,00 %
  • Normanbelopp
    22 126 SEK
Minsta köpbelopp
300 SEK
Minsta månadssparande
300 SEK
Övriga avgifter
Förvaltningsavgiften består av en fast del om 2 % och en symmetriskt varierande del som uppgår till +/- 2 %. Den totala förvaltningsavgiften kan inte bli högre än 4 % per år.
Stopptid
13:00
Affärsdag köp
2 dagar
Affärsdag sälj
Samma dag
Syns på kontot köp
3 dagar
Syns på kontot sälj
4 dagar
PPM-nummer
352468
Belåningsvärde
70 %
Övrigt
-
Delphi Global är en aktivt förvaltad UCITS aktiefond som placerar på börserna världen över. Genom en kombination av trend och fundamental analys av framförallt enskilda bolag och branscher, söker fondförvaltaren långsiktig meravkastning genom en aktiv strategi som är helt oberoende av index. Portföljen består av 50-60 medelstora och stora bolag. Fondens jämförelseindex är MSCI World Index NTR. Förvaltningsavgiften består av en fast del på 2 % och en symmetriskt varierande del som uppgår till +/- 2 %. Den totala förvaltningsavgiften kan inte bli högre än 4 % per år. Fonden är lämpligt för privatpersoner och företag som vill ha aktiv förvaltning bland internationella bolag, och som tolererar fluktuationer som fondinvesteringar medför.
Typ
Aktiefond
Kategori
Global
Underkategori
Global, tillväxtbolag
ISIN
NO0010317282
Fondens startdatum
2006-05-23
Legalt säte
Norge
Morningstar rating
**** (4 av 5)
Förvaltare
Stig Tønder
Risk*
Hög (6 av 7)
Hållbarhetsprofil
Ja. Läs mer
*Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. I de fall en fond inte har fem års historik så förlängs historiken med jämförelseindex.