Detta är en annons från ODIN Fonder

ODIN Sverige – kvalitet till konkurrenskraftig avgift

ODIN Sverige är en aktivt förvaltad Sverigefond med en koncentrerad portfölj. Fonden lanserades redan 1994 och har en lång och god historik.

ODIN Sverige det bästa av börsen

ODIN Sverige är en så kallad all-cap fond – vilket betyder att förvaltaren har mandat att köpa de bolag hen tror mest på oavsett bolagets storlek. ODIN Sverige innehåller både småbolag, mellanstora bolag och de största bjässarna på börsen. På så sätt är ODIN Sverige en bra bas för ditt sparande i svenska aktier. 

Varför välja ODIN Sverige till din portfölj?

Avkastningstal i videon reflekterar tidpunkten då filmen spelades in.

Ny lägre avgift

Inför årsskiftet 2015/2016 sänktes förvaltningsavgiften på ODIN Sverige till 1,2 %. Det reflekteras tyvärr inte i den årliga avgiften eller Norman-beloppet förrän januari 2017* på grund av en eftersläpning i statistiken. Men den lägre avgiften gäller och ODINs kunder betalar den lägre avgiften sedan 1 december 2015.

Det är viktigt för ODIN att ha ett attraktivt erbjudande på den populäraste fonden i sortimentet, och med den nya avgiften har fonden en av de lägsta avgifterna för jämförbara aktivt förvaltade Sverigefonder.

Korta Fakta

Fondbolag:

ODIN Fonder

Fondens namn:

ODIN Sverige NOK

Förvaltningsavgift:

1,20%

Minsta köp:

100 SEK

Minsta månadsspar:

100 SEK

Risknivå:

6/7

Fondens startdatum:

1994-10-31

Handlas:

Dagligen

Fokus i förvaltningen

2016 har varit ett rätt så turbulent år och vi har redan sett tre mindre korrektioner men ODIN Sverige har gett en god relativ avkastning hittills i år på 15,7%.** Defensiva innehav i portföljen har ökat något och cykliska innehav har minskat - vilket har fungerat väl i rådande marknadsklimat. Nya bolag i portföljen under 2016 är Axfood, Nibe, Thule, Humana, AcadeMedia och Addlife.

Sett till marknadskapitaliseringen på bolagen i portföljen så ser förvaltaren, Vegard Søraunet, mest potential i småbolagen. Portföljen består för närvarande av 50 % småbolag. 

Om förvaltaren
Namn:
Vegard Søraunet
Anställd på ODIN Fonder sedan:

2006

 

Förvaltare för ODIN Sverige sedan:

2013

 

*Årlig avgift är summan av föregående års förvaltingsavgifter och andra kostnader fonden bär per år i procent av genomsnittlig fondförmögenhet.
** Avkastningstal per 30/09/2016.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad och informationsbroschyrer för ODIN Sverige finns på odinfonder.se.