Detta är en annons från ODIN Fonder

ODIN Sverige – kvalitet till konkurrenskraftig avgift

ODIN Sverige är en aktivt förvaltad Sverigefond med en koncentrerad portfölj. Fonden lanserades redan 1994 och har en lång och god historik.

Ny lägre avgift

Inför årsskiftet sänktes förvaltningsavgiften på ODIN Sverige till 1,2 %. Det är viktigt för ODIN att ha ett konkurrenskraftigt erbjudande på den populäraste fonden i sortimentet, och med den nya avgiften har fonden en av de lägsta avgifterna för jämförbara aktivt förvaltade Sverigefonder.

Intervju med ODIN Sveriges portföljförvaltare

ODIN Sverige vinner Lipper Fund Awards

På ODIN menar vi att kvalitet lönar sig i längden och det har gett utdelning. ODIN Sverige har vunnit den europeiska rankingen av Lipper Fund Awards för 2016 för Sverigefonder, baserat på fondens tre- och femårs historik. För mer info om detta läs pressmeddelande om nyheten.

Korta Fakta

Fondbolag:

ODIN Fonder

Fondens namn:

ODIN Sverige NOK

Förvaltningsavgift:

1,20%

Minsta köp:

100 SEK

Minsta månadsspar:

100 SEK

Risknivå:

6/7

Fondens startdatum:

1994-10-31

Handlas:

Dagligen

Halvårskommentar ODIN Sverige

2016 startade volatilt med en korrektion i på den svenska börsen. ODIN Sverige presterade dock bättre än marknaden som helhet. ODIN är långsiktiga förvaltare och möjligheten att köpa kvalitetsbolag till attraktiva priser vid korrektioner är något som utnyttjats under det första kvartalet 2016 då vi har köpt aktier i bolag som Nibe, Thule och H&M.

Om förvaltaren
Namn:
Vegard Søraunet
Anställd på ODIN Fonder sedan:

2006

 

Förvaltare för ODIN Sverige sedan:

2013

 

Riskinformation

Historisk avkastning är inte garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad och informationsbroschyrer för ODIN Sverige finns på odinfonder.se.