Byta bank?
Skaffa en till istället!

Byta bank?
Skaffa en till istället

Vill du betala mindre för ditt boende och få ut mer av ditt sparande? Det kan du få utan att byta bank. Det räcker att du flyttar ditt bolån och dina värdepapper.
Vill du betala mindre för ditt boende och få ut mer av ditt sparande? Det kan du få utan att byta bank. Det räcker att du flyttar ditt bolån och dina värdepapper.

Inga avgifter som äter upp ditt sparande

Hos oss ska du få ut mer pengar till dig själv än hos någon annan bank. Därför är alla våra konton gratis och du sparar helt utan årliga avgifter. 

Riktigt bra bolån utan konstiga motkrav

Billiga bolån till alla - både bundet och rörligt. Du slipper förhandlingar, "helkundskrav" och att hålla koll på ränterabatter.

Sparkonto med upp till 0,65% i ränta

Bindningstid med fast ränta, eller obundet med rörlig ränta – du bestämmer! Självfallet omfattas dina pengar av insättningsgarantin.

Frågor och svar

Behöver jag ha någon annan bank än Avanza?
Ja, du behöver en annan bank för ditt lönekonto och dina eventuella bank- och kreditkort. Dessa tjänster erbjuder vi inte idag. 
Hur går det till när jag flyttar mitt bolån?

Börja med att göra Snabbkollen, så får du en snabb indikation på om du kan få Bolån+.

Sen kan du skicka in en ansökan om att Flytta ditt bolån till Bolån+ (när du är inloggad). Där fyller du i lite information om din bostad, dig själv och eventuell medsökande.

Alla som står med som sökande i ansökan behöver ha ett konto hos oss. Det är gratis att bli kund och tar bara några minuter. När din ansökan är klar behöver den som eventuellt står som medsökande på lånet också legitimera sig. Stabelo mailar ut en länk som personen kan signera med Mobilt BankID.

En handläggare på Stabelo tar sen hand om din ansökan och du får svar inom 1 vecka, men oftast snabbare än så.

När din ansökan har blivit godkänd så skickar Stabelo ut lånehandlingar till din folkbokföringsadress. Alla som ska stå på lånet skriver under och postar sen tillbaka skuldebrevet, och godkänner då att bolånet flyttas över till Avanza.

Så fort vi har fått tillbaka de underskrivna lånehandlingarna så gör vi allt vi kan för att lånet ska betalas ut på den önskade utbetalningsdagen. När lånet är klart och utbetalt kan du se information om ditt Bolån+ när du är inloggad hos oss på Avanza.

Behöver du hjälp under tiden kan du såklart alltid ringa vår Kundservice på 08-562 250 00.

Hur lång tid tar det att flytta över mina värdepapper?
Att flytta dina värdepapper tar normalt 1-3 veckor. Exakt hur lång tid det tar beror på handläggningstiden hos din andra bank och eventuella fondbolag.