Byta bank?
Skaffa en till istället

Byta bank?
Skaffa en till istället

Du behöver inte byta bank för att få ett bättre bolån eller ett billigare sparande. Det är enklare och smidigare att skaffa en bank till. Testa själv så får du se!
Du behöver inte byta bank för att få ett bättre bolån eller ett billigare sparande. Det är enklare och smidigare att skaffa en bank till. Testa själv så får du se!

Hur vill du börja?

Starta ett nytt sparande

Gör sparandet enkelt med stöttande verktyg eller få aktie- och fondinspiration från våra topplistor. Sparkonto med ränta har vi också så klart!

Flytta befintligt sparande

Hos oss ska du få ut mer pengar till dig själv än hos någon annan bank. Därför är alla våra konton gratis och du sparar helt utan årliga avgifter. 

Jämför och flytta ditt bolån

Billiga bolån till alla – både bundet och rörligt. Du slipper förhandlingar, helkundskrav och att hålla koll på ränterabatter.

Frågor och svar

Behöver jag ha någon annan bank än Avanza?
Ja, du behöver en annan bank för ditt lönekonto och dina eventuella bank- och kreditkort.
Hur går det till när jag flyttar mitt bolån?

Börja med att jämföra ditt bolån så får du en snabb indikation på vad du kan få för ränta och hur mycket du kan spara med Bolån+. Sen skickar du in en ansökan om att flytta ditt bolån. Där fyller du i lite information om din bostad, dig själv och eventuell medsökande.

Alla som står med som sökande i ansökan behöver ha ett konto hos oss. Det är gratis att bli kund och tar bara några minuter. När din ansökan är klar behöver den som eventuellt står som medsökande på lånet också legitimera sig. Stabelo och Landshypotek mailar ut en länk som personen kan signera med Mobilt BankID.

När din ansökan har blivit godkänd så skickar Stabelo och Landshypotek ut lånehandlingar till din folkbokföringsadress. Alla som ska stå på lånet skriver under och postar sen tillbaka skuldebrevet, och godkänner då att bolånet flyttas över till Avanza.

Så fort Stabelo eller Landshypotek har fått tillbaka de underskrivna lånehandlingarna så gör de allt vad de kan för att lånet ska betalas ut på den önskade utbetalningsdagen. När lånet är klart och utbetalt kan du se information om ditt Bolån+ när du är inloggad hos oss på Avanza.

Behöver du hjälp under tiden kan du såklart alltid ringa vår Kundservice på 08-562 250 00.

Hur lång tid tar det att flytta över mina värdepapper?
Att flytta dina aktier eller fonder tar normalt 1-3 veckor. Exakt hur lång tid det tar beror på handläggningstiden hos din andra bank och eventuella fondbolag.