Vi sparar årligen 1 miljard åt våra kunder!
Vi sparar varje år 1 miljard åt våra kunder. Inte konstigt att vi har Sveriges nöjdaste kunder 6 år i rad.
Bli kund
1 kr

Aktiehandel Handla aktier från 1 kr

Vi har samma aktier som alla andra, de är bara billigare att handla hos oss.

När det gäller privat aktiehandel finns det ingen som slår oss. Vi har lägst courtage, från 1 kr*, och flest privata avslut per dag på Stockholmsbörsen. Dessutom har vi marknadens lägsta priser på aktiehandel i Norden och på amerikansk aktiehandel från 1 USD*. Vill du handla på övriga börser runt om i världen så gör du det enkelt via vårt mäklarbord.

Varje år sparar vi 612 miljoner åt våra kunder genom våra låga avgifter på aktiehandel. Se hur vi har räknat.

Info

*1 kr i minimicourtage gäller courtageklass Mini, vid handel på First North och Stockholmsbörsen. För övriga priser se vår prislista.

Se alla listor över hur våra kunder har placerat, vilka aktier som har gått bäst och börja handla direkt på avanza.se/aktieinspiration.

Aktier från 1 kr Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.
1 kr

Fondsparande Billigast och bäst fondutbud

Vi har marknadens bredaste och bästa fondutbud med mer än 1 200 fonder.

0 kr

Du betalar självklart ingenting för ditt konto eller några köp- eller säljavgifter när du handlar fonder hos oss*. Vi har även vår egen Avanza Zero som är en passivt förvaltad indexfond, som har som mål att följa utvecklingen i de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen. Genom att investera i fonden, följer du den svenska börsen i både upp- och nedgång. Vad som är unikt med fonden är att den helt saknar avgifter. Ingen förvaltningsavgift. Ingen köp- eller säljavgift. Ingen avgift till förvaringsinstitut eller revisorer. Nada, noll, zero avgifter. Bara genom Avanza Zero så sparar vi varje år mer än 50 miljoner åt våra kunder.

Inga avgifter

Och eftersom vi inte tar några avgifter för t.ex. Kapitalförsäkring och ISK (investeringssparkonto) så sparar vi årligen ytterligare 240 miljoner kronor åt våra kunder. Se hur vi har räknat.

Portföljgeneratorn

Tycker du det är svårt att välja fonder så hjälper vår Portföljgenerator dig att snabbt, enkelt och gratis skapa en väldiversifierad portfölj med 5-stjärniga fonder på bara några minuter.

Läs mer om Avanza Zero samt ta del av faktablad och informationsbroschyr.

Skapa en 5-stjärnig fondportfölj *Undantaget samtliga fonder från Brummer & Partner förutom Lynx Dynamic. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.
Avanza Markets

Börshandlade produkter Avanza Markets

Med Avanza Markets handlar du Mini futures och Bull & Bear-certifikat courtagefritt*.

Maj 2015 lanserade vi Avanza Markets, där vi i samarbete med emittenten Morgan Stanley & Co. International PLC erbjuder courtagefri* handel med Bull & Bear-certifikat och Mini futures. Produkterna gör det möjligt att investera med hävstång i annars svåråtkomliga marknader så som guld, olja och många av världens index.

Avanza Markets sparar årligen 134 miljoner åt våra kunder. Se hur vi har räknat.

Handla courtagefritt *Courtagefritt vid order på sajten över 1000 kr. Viktigt att du tar del av specifika risker, villkor och egenskaper, vilket framgår av grundprospekt och slutliga villkor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
Sparkonton

Sparkonton Bättre ränta på dina kontanter

Ju längre tid du binder pengarna, desto högre ränta får du.

Vill du spara på kort eller lång sikt? Behöver du ha pengarna tillgängliga dagligen, eller kan du tänka dig att låsa dem för en viss tid? Ju längre tid du binder pengarna, desto högre ränta får du. Kontona omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Ersättningen motsvarar högst 100 000 EUR för varje kund och betalas ut inom 20 arbetsdagar efter att rätt till ersättning inträtt.

Då storbankerna idag inte ger någon ränta så sparar vi via våra sparkonton drygt 18 miljoner kronor varje år till våra kunder. Se hur vi har räknat.

Få ränta på dina sparkonton
Tjänstepension

Pension Få upp till 1 miljon mer

Vi har tagit bort alla onödiga avgifter.

Många betalar fortfarande en stor del av sin framtida tjänstepension till banken eller försäkringsbolaget. Det tycker vi är fel. Därför har vi tagit bort alla onödiga avgifter. Som till exempel kapitalavgiften på 0,65 % - som många andra banker och försäkringsbolag tjänar stora pengar på. Även om det kan låta lite, så innebär det att en genomsnittlig arbetstagare kan tjäna upp till 1 miljon* kronor på att flytta sin tjänstepension till oss. Se filmen om hur det är möjligt!

Tillsammans med Privat pensionsförsäkring och IPS sparar vi årligen 78 miljoner åt våra kunder. Se hur vi har räknat.

1 miljon mer i pension *Så här har vi räknat
Lån

Lån Bolån från 0,99 % ränta

Superbolånet - Sveriges billigaste bolån.

Superbolånet är med 0,99 %* i effektiv ränta Sveriges billigaste bolån och är tillgängligt för dig som är Private Banking kund och har minst tre miljoner kronor i samlat kapital hos oss. Du kan låna upp till 50 % av marknadsvärdet på din fastighet eller bostadsrätt.

Superlånet – värdepapperskredit med ränterabatt

Superlånet är en värdepapperskredit med mycket låg ränta. Principen för lånet är enkel. Istället för att du t ex använder din bostad som säkerhet, lånar du på dina värdepapper. Den effektiva räntan är 1,75 % för förmånsnivå Platina** och du har varken någon bindningstid eller uppläggningsavgifter. Vi har valt ut ett antal aktier som gäller som säkerhet, plus vår helt avgiftsfria fond Avanza Zero. För att få Superlånsräntan behöver du ha minst tre av de utvalda aktierna eller Avanza Zero och får belåna 35 % av deras värde. Om du inte uppfyller villkoren så övergår din värdepapperskredit till den ordinarie utlåningsräntan*** Klicka här för att se ett räkneexempel.

*Per den 2015-12-10. Se avanza.se/pb/superbolånet för mer information.
**Per den 2015-12-10. Se avanza.se/prislista för räntor för alla förmånsnivåer
***Se aktuella räntor för superlånet och ordinarieränta för värdepapperskredit. avanza.se/prislista
SuperlånetSveriges billigaste bolån
Beslutsstöd

Beslutsstöd Enklare, bättre och roligare

Vi vill ge dig generella råd, bra verktyg och smarta tjänster som hjälper dig att ta hand om dina placeringar och ditt sparande på ett enklare, bättre och roligare sätt.

Avanza Akademin

Avanza Akademin – allt du vill veta och lite till. Drömmer du om att bli ett rutinerat börsproffs? Eller vill du bara lära dig om allt som har med sparande och investeringar att göra? Då har du hittat rätt. Här kan du lära dig både högt och lågt som brett och smalt. Allt samlat på ett och samma ställe. Privata Affärer utsåg Avanza Akademin till årets folkbildare 2015. Till Avanza Akademin.

Portföljgeneratorn

Portföljgeneratorn - Med vår Portföljgenerator kan du enkelt skapa en 5-stjärnig fondportfölj utifrån dina sparbehov - med bara några klick. Självklart är tjänsten gratis! Till Portföljgeneratorn.

Bloggarna

Bloggarna - Du har väl inte missat vår sparekonom Claes Hembergs blogg? Claes ger dig sina tankar kring sparande och aktuella händelser just nu. Missa inte heller vad om händer hos oss på Avanza just nu i vår egen blogg. Till bloggarna.