HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
Detta är en annons från Xbrane Biopharma AB (publ)

Möjlighet att teckna aktier i Xbrane!

Test Biopharma är ett bioteknikbolag specialiserat på utveckling och produktion av komplexa biogenerika. Xbrane specialiserar sig inom två specifika nischer för produktion av generika på läkemedel med kontrollerad frisättning samt på biologiska läkemedel.

Xbranes ledande produkt inom segmentet läkemedel med kontrollerad frisättning, Spherotide, förväntas bli världens första generika på läkemedlet som marknadsförs under namnen Decapeptyl, Trelstar och Pamorelin med kontrollerad frisättning – vilka hade en sammanlagd försäljning om 3,7 miljarder SEK 2014, och används i huvudsak vid behandling av prostatacancer. Xbrane har en egen produktionsanläggning i Italien samt distributionsavtal med ett ledande bioteknikbolag i Mellanöstern. Lansering planeras i tillväxtländer under det första halvåret 2017 och i EU under 2018.

Xbranes ledande kandidat inom segmentet biosimilarer är Xlucane. Xlucane är en biosimilar på originalläkemedlet Lucentis som innehåller proteinet Ranibizumab som aktiv substans och hade en försäljning om 35,4 miljarder SEK globalt 2014. Lucentis används vid behandling av den våta formen av åldersrelaterad makuladegeneration vilket är en ögonsjukdom som leder till försämrad syn och i värsta fall blindhet. De huvudsakliga patenten för Lucentis kommer att löpa ut 2020 i USA och 2022 i större delen av Europa medan produkten idag saknar patentskydd i flertalet tillväxtländer. Produktionsprocessen för Xlucane är baserad på Xbranes patenterade proteinproduktionsplattform som både i kundprojekt och akademiska studier har påvisat signifikant högre produktionsproduktivitet, och därmed lägre kostnad, i förhållande till standardsystem i E.coli. Xbrane planerar lansering av Xlucane i utvalda tillväxtländer under 2018 och under 2020 - 2022 i USA och EU.

Totalt har Xbrane en portfölj som omfattar åtta potentiella biogenerika-kandidater vilka tillsammans adresserar en marknad där originalläkemedlen har en sammanlagd försäljning som uppgår till cirka 95 miljarder SEK.

Nu ska bolaget noteras på First North Stockholm, och du kan anmäla ditt intresse här!

Målsättning

Xbranes mål är att omsätta över 200 MSEK med en bruttomarginal på över 50 procent procent år 2020 med produkten Spherotide. Utöver detta har Xbrane som mål att under år 2020 generera signifikant omsättning från Xlucane i framförallt tillväxtländer varefter försäljning i EU och USA är planerad att påbörjas från och med år 2020.

Erbjudandet

Erbjudandet om teckning av aktier omfattar 2 360 000 aktier i bolaget (ISIN SE0005795028) och riktar sig till allmänheten i Sverige, inklusive nuvarande aktieägare, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Inga befintliga aktier erbjuds. Vid full teckning tillförs bolaget cirka 100 MSEK före emissionskostnader. Utfallet av Erbjudandet förväntas offentliggöras genom pressmeddelande omkring den 22 januari 2016. Pris per aktie är 42,5 SEK.

Anmälan om teckning av Aktier inom ramen för Erbjudandet ska omfatta lägst 250 aktier och högst 25 000 Aktier och ska tecknas i jämna poster om 50 Aktier. Anmälan kan göras under perioden 7 januari 2016 till och med den 21 januari 2016.

Teckningsförbindelser och garantiåtagande om totalt 100 MSEK

Xbrane har från ett antal existerande och externa investerare erhållit teckningsförbindelser om cirka 62 MSEK motsvarande cirka 62 procent av Erbjudandet samt garantiåtaganden om cirka 38 MSEK. Xbrane har erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden motsvarande 100 procent av Erbjudandet.

Korta fakta
Pris aktie: 42,5 kr
Minsta investering: 250 aktier (10 625 kr) därefter i jämna poster om 50 aktier
Maximal investering: 25 000 aktier
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 21 januari 2016, kl 17:00
Information om tilldelning: Omkring den 22 januari genom upprättande av nota på din depå
Likviddag: 27 januari 2016
Beräknad första handelsdag: 3 februari
Träffa bolaget: Stockholm & Göteborg Anmälan
www.xbrane.com
PDF Prospekt
PDF Tilläggsprospekt
PDF Information
Anmäl intresse här!

Du som kund hos Avanza Bank erbjuds härmed att anmäla intresse att teckna aktier enligt villkoren ovan. Observera att vid överteckning kan din tilldelning komma att ske med ett lägre antal än du önskat förvärva eller helt utebli. Det spelar ingen roll när under anmälningsperioden du anmäler dig.

Mer detaljerad information om detta erbjudande går att hitta på bolagets hemsida samt i Prospektet.