HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
Detta är en annons från Eltel AB

Eltel AB till börsen - möjlighet att vara med från start!

Eltel AB är en ledande europeisk leverantör av tekniska tjänster inom Infranetbranschen, som består av företag som äger och driver kritiska infrastrukturnät inom områdena Power, Communication och Transport & Defence. Eltel är främst verksamt i Norden och Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien och Afrika. Eltel tillhandahåller ett brett och integrerat utbud av tjänster, som sträcker sig från planering och genomförande av projekt till installationstjänster och tjänster som rör drift och underhåll. Sedan 2001 har Eltel växt snabbt och under räkenskapsåret 2013 hade Eltel intäkter om till 1,15 miljarder euro och redovisade ett resultat före avdrag för räntor, skatter och nedskrivningar (EBITA) om till 52,4 miljoner euro.

Det kompletta utbudet av tekniska tjänster som Eltel erbjuder via dess cirka 7 000 tekniker innefattar Underhållstjänster, Uppgraderingstjänster och Projektleveranstjänster vilka översiktligt illustreras nedan.

Erbjudandet

Styrelsen för Eltel AB avser att, efter bemyndigande från den extra bolagsstämma som hölls den 13 januari 2015, besluta om en nyemission av aktier till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och i utlandet.

Nyemissionen förväntas tillföra Eltel cirka 1 325 miljoner kronor före emissionskostnader, genom emission av lägst 18 246 571 nya aktier och högst 24 090 090 nya aktier, beroende på det fastställda priset i Erbjudandet.

Vidare erbjuds allmänheten i Sverige samt institutionella investerare i Sverige och i utlandet att förvärva högst 13 463 707 befintliga aktier. Erbjudandet kan dessutom utökas ytterligare med en utökningsoption och en övertilldelningsoption.

Om huvudägarna till fullo utnyttjar rätten att utöka erbjudandet och övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, kommer erbjudandet att omfatta högst 51 761 974 aktier, motsvarande högst 76,9 procent av det totala antalet aktier i Eltel, om erbjudandet genomförs till det lägsta priset i intervallet. Förutsatt att erbjudandet utökats till fullo samt att övertilldelningsoptionen utnyttjats till fullo, uppgår värdet av erbjudandet till cirka 2 847-3 104 miljoner kronor före emissions kostnader.

Villkor i korthet

Priset per aktie i Erbjudandet kommer att fastställas genom ett anbudsförfarande och förväntas fastställas inom intervallet 55–70 kronor. Priset per aktie som erbjuds allmänheten kommer inte överstiga 70 kronor. Det slutliga priset i Erbjudandet förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande omkring den 6 februari 2015. Courtage utgår inte. Sista dag att anmäla sitt intresse är den 4 februari 2015 klockan 15:00. Observera att du måsta ha tillgänglig likvid på ditt konto senast den 4 februari för att inte förlora rätten till tilldelning.

Korta fakta
Pris per aktie: Priset på Aktierna i Erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 55-70 kronor per aktie. Priset till allmänheten kommer inte att överstiga 70 kronor per aktie.
Minsta investering: 150 aktier (ca 8 250-10 500 kronor)
Maximal investering: 16 000 aktier (ca 880 000-1 120 000 kronor)
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 4 februari, klockan 15:00
Information om tilldelning: Omkring den 6 februari genom upprättande av nota på din depå
Likviddag: Omkring den 10 februari
Beräknad första handelsdag: 6 februari
www.eltelgroup.com
PDF Prospekt
Anmäl intresse här!

Du som kund hos Avanza Bank erbjuds härmed att anmäla intresse att förvärva aktier enligt villkoren ovan. Observera att vid överteckning kan din tilldelning komma att ske med ett lägre antal än du önskat förvärva eller helt utebli. Det spelar ingen roll när under anmälningsperioden du anmäler dig. Teckning via ISK är ej tillåtet då erbjudandet består både av en nyemission och av befintliga aktier som inte är nyemitterade.

Mer detaljerad information om detta erbjudande går att hitta på Bolagets hemsida samt i Prospektet.