HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
Detta är en annons från Bravida Holding AB (publ)

Bravida noteras på Nasdaq Stockholm

Bravida Holding AB (publ) är en ledande leverantör av el, värme och sanitet, uppvärmning, ventilation och luftkonditionering samt andra installations- och servicelösningar i Norden. Under 2014 var Bravida den ledande leverantören av tekniska installations- och servicetjänster i Sverige och den näst största leverantören av sådana tjänster i Norge och Danmark. Installationsverksamheten och serviceverksamheten svarade för 53 respektive 47 procent av Bravidas nettoomsättning 2014.

Bravidas starka närvaro inom både installationsmarknaden och servicemarknaden ger koncernen möjlighet till korsförsäljning till kunder i behov av både installations- och servicetjänster. Installationsverksamheten omfattar såväl nyinstallationer som renoverings- och större underhållsprojekt för tekniska system i byggnader, anläggningar och infrastruktur. Av Bravidas nettoomsättning för installationer 2014 svarade nybyggnation för 56 procent, medan ROT (renovering, ombyggnad, tillbyggnad) samt övriga projekt stod för 44 procent, motsvarande 29 procent respektive 23 procent av Koncernens nettoomsättning. Serviceverksamheten utgörs av drift, mindre omfattande underhåll, reparationer, konfiguration och kontroll av utförda installationer i byggnader, anläggningar och infrastruktur.

Genom förvärven av Peko Group och Halmesvaara Group under andra och tredje kvartalet 2015 expanderade Bravida till Finland och har därmed även starka marknadspositioner på marknaden för tekniska installations- och servicetjänster i södra och centrala Finland. Med 237 avdelningar på 140 orter per den 30 juni 2015 erbjuder Bravida tekniska installations- och servicelösningar i hela Norden med en stark lokal närvaro. För räkenskapsåret 2014 redovisade Bravida en nettoomsättning på 12 000 miljoner SEK och en justerad EBITA på 760 miljoner SEK.

Bravidas målsättning beträffande utdelning är att betala ut lägst 50 procent av koncernens konsoliderade nettoresultat, med beaktande av andra faktorer såsom finansiell ställning, kassaflöde och tillväxtmöjligheter.

Erbjudandet i korthet

Huvudägaren har beslutat att genomföra en ägarspridning av Bolagets aktier. Styrelsen för Bravida har därför ansökt om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Investerare inbjuds härmed, att från huvudägaren förvärva 70 548 309 aktier, motsvarande cirka 35 procent av det totala antalet aktier i Bravida. Därutöver har huvudägaren har förbehållit sig rätten att utöka erbjudandet och sälja ytterligare högst 16 125 328 aktier, motsvarande cirka 8 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Huvudägaren kommer också att utfärda en option till de finansiella rådgivarna, vilken kan utnyttjas helt eller delvis såsom stabiliseringsagent för att förvärva ytterligare befintliga aktier av huvudägaren, motsvarande 15 % av det högsta totala antalet aktier som omfattas av erbjudandet för att täcka eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet.

Om huvudägaren fullt ut utnyttjar rätten att utöka erbjudandet och övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, motsvarar erbjudandet 99 674 682 aktier, motsvarande cirka 49,4 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Erbjudandepriset kommer att fastställas av huvudägaren i samråd med de finansiella rådgivarna och kommer att fastställas inom intervallet 36 till 44 SEK per aktie. Priset per aktier förväntas offentliggöras omkring den 16 oktober 2015. Det totala värdet av erbjudandet baserat på prisintervallet uppgår till cirka 2 540 till 3 104 miljoner SEK och cirka 3 588 till 4 386 miljoner SEK om Erbjudandet utökas fullt ut och övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Korta fakta
Pris per aktie: 36-44 kronor
Minsta investering: 7 200-8 800 kronor
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 14 oktober 2015, kl 17:00
Information om tilldelning: Omkring den 16 oktober genom upprättande av nota på din depå
Likviddag: Omkring den 20 oktober
Handelsstart: Omkring den 16 oktober
Kortnamn: BRAV
www.bravida.se
PDF Prospekt
Anmäl intresse här!

Anmälan om förvärv av aktier kan göras från och med den 6 oktober 2015 till och med den 14 oktober 2015. Anmälan om förvärv av aktier ska avse lägst 200 aktier och högst 20 000 aktier, anmälan sker i jämna poster om 100 aktier. Observera att du måsta ha tillgänglig likvid på ditt konto senast den 14 oktober kl 17:00 till och med den 20 oktober 2015 för att inte riskera att förlora rätten till tilldelning. Tänk på att din anmälan är bindande även om du skulle sakna likvid på kontot.

Du som kund hos Avanza Bank erbjuds härmed att anmäla intresse att teckna aktier enligt villkoren ovan samt i Prospektet. Observera att vid överteckning kan din tilldelning komma att ske med ett lägre antal än du önskat teckna eller helt utebli. Det spelar ingen roll när under teckningsperioden du anmäler dig.

Mer detaljerad information om detta erbjudande går att hitta på bolagets hemsida samt i Prospektet.