Ungdomarnas favoriter

I listan nedan hittar du de aktier som i störst utsträckning ägs av våra kunder som är mellan 18-30 år.
1. BlackBerry Ltd
1. BlackBerry Ltd
BlackBerry Limited konstruerar, tillverkar och marknadsför trådlösa lösningar för den globala mobilkommunikationsmarknaden. Företaget tillhandahåller plattformar och lösningar för åtkomst till e-post, telefon, SMS, Internet och Intranät-baserade applikationer. Bolaget grundades 1984. Blackberry har sitt huvudkontor i Waterloo, Kanada.
2. GameStop Corp
2. GameStop Corp
GameStop är en spelutvecklare och återförsäljare av spel och underhållningsprodukter i sina butiker och e-handelsplattformar. Genom varumärken, erbjuds urvalet av nya och begagnade videospelskonsoler, tillbehör och videospeltitlar, i både fysiska och digitala format på en global nivå. Bolaget erbjuder också fans ett brett utbud av vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel. Varumärken inkluderar GameStop, EB Games, Micromania. Bolaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.
3. Media and Games Invest
3. Media and Games Invest
Media and Games Invest är verksamma inom spelindustrin. Koncernen är specialiserade inom digitala medier och spelutveckling, och verksamheten drivs via flertalet varumärken. Utöver huvudverksamheten återfinns ett stort fokus mot digitala lösningar och rådgivning för utveckling av sociala medier. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden, där kunderna består av privata aktörer. 
4. Zaptec
4. Zaptec
Zaptec är ett norskt bolag verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget är specialiserade inom teknisk utveckling av laddningsstationer för eldrivna fordon. Lösningarna används av både privata aktörer samt av små- och medelstora företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där försäljning sker via olika återförsäljare och distributionspartners.
5. Lucid Group Inc
5. Lucid Group Inc
Lucid Group är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget tillverkar och utvecklar elfordon. Exempel på elfordon som tillverkas är lyx- och sportbilar. Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget även kringtjänster som att designa sin egen bil samt servicenätverk och laddning. Bolaget bedriver verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på den nordamerikanska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Newark.
6. AMC Entertainment Holdings Inc
6. AMC Entertainment Holdings Inc
AMC Entertainment Holdings är verksamma inom nöjesindustrin som tillsammans med dotterbolag driver biografer i USA. Bolagets utbud av biografer är varierat på så sätt att vissa kan erbjuda speciella vip-loger, andra erbjuder bar i loungen. Filmutbudet varierar så att det finns utrymme för både aktuella filmer och äldre klassiker.
7. Advanced Micro Devices Inc
7. Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, förkortat AMD, är ett amerikanskt bolag inriktade mot utveckling av industriella halvledare. Produkterna används inom olika affärs- och konsumentmarknader, där bolaget bland annat utvecklar diverse mikroproccessorer för datorer och övriga hårdvaror. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Sunnyvale, USA.
8. Twitter Inc
8. Twitter Inc
Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform där användare kan publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av ett max antal tecken. Twitter grundades ursprungligen 2006 och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien.
9. Palantir Technologies Inc
9. Palantir Technologies Inc
Palantir Technologies är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvarulösningar. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för dataanalys och uppföljning inom olika verksamheter. Kunderna består av små- och medelstora företagskunder verksamma i ett flertal branscher. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.
10. NIO Inc
10. NIO Inc
Nio är en kinesisk fordonstillverkare som konstruerar, tillverkar och säljer elfordon. Bolaget tillverkar självgående elektriska fordon med nästa generations teknik och artificiell intelligens. Bolaget tillverkar bland annat en sju-sits elektrisk SUV byggd i aluminiumlegering. Nio säljer elfordon och batteriladdningsutrustning på en global nivå med primärt fokus i Asien. Bolaget grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Shanghai.
11. QLife Holding
11. QLife Holding
Qlife Holding är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av IVD-enheter. Enheterna används som biomarkörstester i blod och används som komplement till övriga tester inom vården. Samarbete utförs även med övriga aktörer på marknaden. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret i Helsingborg. 
12. Tesla Inc
12. Tesla Inc
Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom tillverkning av batteridrivna fordon. Fordonen säljs under eget varumärke samt under olika modeller. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Texas.
13. Pexip Holding
13. Pexip Holding
Pexip Holding är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av digitala plattformar för videokommunikation. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för intern uppföljning och kommunikation. Kunderna består av företagskunder verksamma i ett flertal sektorer runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster och teknisk support. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden.
14. Gullberg & Jansson
14. Gullberg & Jansson
Gullberg & Jansson har affärsidén att utveckla, marknadsföra och distribuera miljösmarta produkter för både privat och kommersiellt bruk. Huvudprodukter finns att finna inom grönyte-, swimmingpool-, och relax- och wellnessbranschen. Verksamheten drivs via flera dotterbolag, aktiva på den nordiska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingborg.
15. Plejd
15. Plejd
Plejd är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska produkter och tjänster inom belysning och hemautomation. Exempel inom produktportföljen innefattar dimmers, kontroller, samt trådlösa ljussystem. Utöver erbjuder Plejd möjligheten att justera och kontrollera ljussystem via egenutvecklade mobilapplikationer. Systemen kan användas inom en rad olika miljöer samt fastigheter. Bolaget har sitt huvudkontor i Mölndal.
Listan visar de aktier där 18 till 30-åringar är mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2022-08-17.