Ungdomarnas favoriter

I listan nedan hittar du de aktier som i störst utsträckning ägs av våra kunder som är mellan 18-30 år.
1. Media and Games Invest
1. Media and Games Invest
Media and Games Invest är verksamma inom spelindustrin. Koncernen är specialiserade inom digitala medier och spelutveckling, och verksamheten drivs via flertalet varumärken. Utöver huvudverksamheten återfinns ett stort fokus mot digitala lösningar och rådgivning för utveckling av sociala medier. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska och nordamerikanska marknaden, där kunderna består av privata aktörer.
2. GameStop Corp
2. GameStop Corp
GameStop är en spelutvecklare och återförsäljare av spel och underhållningsprodukter i sina butiker och e-handelsplattformar. Genom varumärken, erbjuds urvalet av nya och begagnade videospelskonsoler, tillbehör och videospeltitlar, i både fysiska och digitala format på en global nivå. Bolaget erbjuder också fans ett brett utbud av vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel. Varumärken inkluderar GameStop, EB Games, Micromania. Bolaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.
3. Zaptec
3. Zaptec
Zaptec är ett norskt bolag verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget är specialiserade inom teknisk utveckling av laddningsstationer för eldrivna fordon. Lösningarna används av både privata aktörer samt av små- och medelstora företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där försäljning sker via olika återförsäljare och distributionspartners.
4. Lucid Group Inc
4. Lucid Group Inc
Lucid Group är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget tillverkar och utvecklar elfordon. Exempel på elfordon som tillverkas är lyx- och sportbilar. Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget även kringtjänster som att designa sin egen bil samt servicenätverk och laddning. Bolaget bedriver verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på den nordamerikanska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Newark.
5. Tesla Inc
5. Tesla Inc
Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom tillverkning av batteridrivna fordon. Fordonen säljs under eget varumärke samt under olika modeller. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Texas.
6. Advanced Micro Devices Inc
6. Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, förkortat AMD, är ett amerikanskt bolag inriktade mot utveckling av industriella halvledare. Produkterna används inom olika affärs- och konsumentmarknader, där bolaget bland annat utvecklar diverse mikroproccessorer för datorer och övriga hårdvaror. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Sunnyvale, USA.
7. NIO Inc
7. NIO Inc
Nio är en kinesisk fordonstillverkare som konstruerar, tillverkar och säljer elfordon. Bolaget tillverkar självgående elektriska fordon med nästa generations teknik och artificiell intelligens. Bolaget tillverkar bland annat en sju-sits elektrisk SUV byggd i aluminiumlegering. Nio säljer elfordon och batteriladdningsutrustning på en global nivå med primärt fokus i Asien. Bolaget grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Shanghai.
8. Apple Inc
8. Apple Inc
Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande kundsupport. Produkterna säljs på global nivå, både via egna butiker, distributionskanaler, samt auktoriserade återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1976 i Cupertino, Kalifornien.
9. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden B
9. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden B
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av fastighetsinvesteringarna återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades 2016 och har tidigare rötter inom Effnet-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
10. Palantir Technologies Inc
10. Palantir Technologies Inc
Palantir Technologies är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvarulösningar. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för dataanalys och uppföljning inom olika verksamheter. Kunderna består av små- och medelstora företagskunder verksamma i ett flertal branscher. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.
11. PayPal
11. PayPal
PayPal är ett globalt teknikbolag. Bolaget erbjuder betalningslösningar där bolagets kunder kan använda plattformen till att köpa och betala för varor och tjänster, samt genomföra transaktioner. Idag har bolaget ett flertal tjänster som säljs under diverse varumärken, där de mer kända inkluderar PayPal, Venmo samt Xoom. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien.
12. Pexip Holding
12. Pexip Holding
Pexip Holding är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av digitala plattformar för videokommunikation. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för intern uppföljning och kommunikation. Kunderna består av företagskunder verksamma i ett flertal sektorer runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster och teknisk support. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden.
13. Plejd
13. Plejd
Plejd är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska produkter och tjänster inom belysning och hemautomation. Exempel inom produktportföljen innefattar dimmers, kontroller, samt trådlösa ljussystem. Utöver erbjuder Plejd möjligheten att justera och kontrollera ljussystem via egenutvecklade mobilapplikationer. Systemen kan användas inom en rad olika miljöer samt fastigheter. Bolaget har sitt huvudkontor i Mölndal. 
14. AMC Entertainment Holdings Inc
14. AMC Entertainment Holdings Inc
AMC Entertainment Holdings är verksamma inom nöjesindustrin som tillsammans med dotterbolag driver biografer i USA. Bolagets utbud av biografer är varierat på så sätt att vissa kan erbjuda speciella vip-loger, andra erbjuder bar i loungen. Filmutbudet varierar så att det finns utrymme för både aktuella filmer och äldre klassiker.
15. Neobo Fastigheter
15. Neobo Fastigheter
Neobo är verksamma inom fastighetssektorn. Bolaget verkar som en fastighetsbolag som förvaltar och förädlar diverse bostadsfastigheter belägna i tillväxtkommuner och större städer. Bostäderna används huvudsakligen som hyresrätter och samhällsfastigheter. Störst verksamhet återfinns inom Sverige. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.
Listan visar de aktier där 18 till 30-åringar är mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2023-09-14.