Superinvesterarnas favoriter

Superinvesterarnas favoriter

I listan nedan hittar du våra Superinvesterares favoritaktier. En Superinvesterare kallar vi de kunder som fått en högre avkastning och samtidigt tagit en lägre risk än OMXS30 under det senaste året.
1. Visa
1. Visa
Visa är ett finansbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av betalnings- och kreditlösningar runtom den globala marknaden. Kunderna återfinns både bland privata aktörer samt företagskunder. Utöver huvudverksamheten tillhandahåller även Visa nätverksinfrastruktur, produktsupport och branschkunskaper för att hjälpa finansiella aktörer och konsumenter att använda sina produkter. Bolaget grundades 1958 och har huvudkontor i Fresno, Kalifornien.
2. Salesforce
2. Salesforce
Salesforce.com är ett amerikanskt IT-bolag. Bolagets specialistkompetens återfinns inom utveckling av molnbaserade lösningar, samt CRM-program. Salesforce levererar sina produkter via internet och mobila webbläsare och har verksamhet på en global nivå, huvudsakligen inom den nordamerikanska marknaden. Bolaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien.
3. Adobe
3. Adobe
Adobe är ett globalt amerikanskt mjukvarubolag. Bolagets produkter är särskilt inriktade mot multimedia och övriga kreativa mjukvaruprogram. De mest kända produkterna inkluderar exempelvis Photoshop, Acrobat och Premiere. Användarna återfinns bland professionella aktörer som marknadsförare och mediebolag men även bland övriga konsumenter som använder produkterna för hemmabruk. Adobe grundades under 1982 och har sitt huvudkontor i San Jose.
4. Mastercard
4. Mastercard
Mastercard är ett globalt finansbolag. Bolaget är specialiserade inom betallösningar och förbinder konsumenter, företagskunder, institutioner och handlare genom betal- och kreditkort. Några av bolagets mer populära konsumentmärken inkluderar MasterCard, Maestro och Cirrus. Bolaget grundades ursprungligen under 1966 och har sitt huvudkontor i New York.
5. PepsiCo
5. PepsiCo
PepsiCo är en global producent av drycker och snacks. Utbudet består av läsk, mineralvatten, juicer och chips. Produkterna vidaresäljs under varierade varumärken, där produktportföljen förutom Pepsi Cola även innefattar bland annat Frito-Lay, Gatorade och Tropicana. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom den nordamerikanska marknaden. Bolaget grundades ursprungligen 1898 och har sitt huvudkontor i New York.
6. ASML Holding NV
6. ASML Holding NV
ASML Holding är ett nederländskt tillverkningsbolag. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför halvledarstillverkningsutrustning, speciellt maskiner för produktion av integrerade kretsar. Bolaget innehar verksamhet på global nivå med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget grundades under 1984 och har sitt huvudkontor i Veldhoven, Nederländerna.
7. Netflix
7. Netflix
Netflix är en global leverantör av tv- och underhållningstjänster. Verksamheten styrs idag via flertalet segment som inkluderar internationell streaming och möjligheten till ett brett utbud av filmer och serier. Större delen av utbudet nås digitalt och via mobilapplikationer, där användaren kan streama material till ett löpande abonnemangspris. Bolaget grundades under 1997 och har sitt huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien.
8.  Novo Nordisk B
8. Novo Nordisk B
Novo Nordisk är en producent av insulin för diabetesbehandling. Utöver specialistkompetensen inom diabetes producerar bolaget läkemedel för hormonbehandling samt produkter för hemofili och blödningsrubbningar. Produkterna återfinns på en global marknad och säljs under separata varumärken. Bolaget grundades ursprungligen under 1923 och har sitt huvudkontor i Bagsværd
9. Alphabet Inc Class A
9. Alphabet Inc Class A
Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google. Inom holdingbolaget är huvudfokus att utveckla informationsteknik och söktjänster, inom koncernen bedrivs även forskning och utveckling av AI (Artificiell Intelligens), samt bioteknik. Övriga satsningar innehåller olika internet- och underhållstjänster. Alphabet grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien.
10. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton
10. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton
LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton är ett franskt holdingbolag inom lyxvaror. Under varumärket omfattas ett flertal globala aktörer inom produktion av vin, kosmetika, parfymer och accessoarer. Exempel på varumärken som går under koncernen inkluderar exempelvis Dom Perignon, Fresh, Guerlain, Christian Dior och Tag Heuer. LVHM är verksamma på en global nivå. Bolaget grundades 1987 och huvudkontoret ligger i Paris.
11. Berkshire Hathaway Inc Class B
11. Berkshire Hathaway Inc Class B
Berkshire Hathaway är ett finansiellt konglomerat och holdingbolag. Bolaget investerar och förvaltar flera globala verksamheter inom varierande branscher. Innehavet är diversifierat och inkluderar bolag verksamma inom alltifrån finans och försäkring, detaljhandel, industri till logistik. Visionen är att driva vardera investering långsiktigt och bidra med ett aktivt ägande och förvaltning. Berkshire Hathaway grundades år 1839 och har sitt huvudkontor i Omaha.
12. Taiwan Semicond Mfg Co
12. Taiwan Semicond Mfg Co
Taiwan Semiconductor Manufacturing är är ett multinationellt taiwanesiskt halvledarföretag som designar och tillverkar integrerade kretsar. Bolaget tillverkar integrerade kretsar baserat på egna konstruktioner. Taiwan Semiconductor Manufacturing erbjuder en omfattande uppsättning processer för integrerad kretsfabrikation för att tillverka CMOS logik, blandat läge, flyktigt och icke-flyktigt minne och BiCMOS-chips. Bolaget har huvudkontor i Hsinchu, Taiwan.
13. Meta Platforms A
13. Meta Platforms A
Meta Platforms är en global koncern som driver ett flertal sociala nätverkstjänster, där de mest kända inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus. Grunden inom koncernen är att erbjuda en möjlighet för familj, vänner och företag att kommunicera med varandra online. Meta Platforms grundades 2004 och har sitt huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien.
14. NVIDIA
14. NVIDIA
Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlings-enheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika varumärken, där det mer kända inkluderar Titan. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.
15. Amazon.com
15. Amazon.com
Amazon.com är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns inom ett flertal sektorer. Amazon grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.
Listan visar de aktier där kunder som fått högre avkastning men tagit lägre risk än OMXS30 inklusive utdelningar (mätt i standardavvikelse) under det senaste året är mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2023-09-14.