Männens favoriter

I listan nedan hittar du de aktier där aktieägarna hos oss i störst utsträckning är män över 18 år.
1. Intel Corp
1. Intel Corp
Intel är ett amerikanskt IT-bolag. Bolaget är inriktade mot utveckling och tillverkning av processorer för data- och nätverkskommunikation. Störst andel kunder återfinns bland privata aktörer samt större företagskunder, med verksamhet som sträcker sig inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.
2. Rivian Automotive Inc
2. Rivian Automotive Inc
Rivian Automotive är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget utvecklar och tillverkar elektriska äventyrsfordon. Bolaget tillhandahåller elektriska stadsjeepar och elektriska pickupfordon. Merparten av bilarna säljs under det egna varumärket och köparna består av både privatpersoner samt företagskunder. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar i Nordamerika. Rivian Automotive grundades 2009 och är baserat i San Jose.
3. GameStop Corp
3. GameStop Corp
GameStop är en spelutvecklare och återförsäljare av spel och underhållningsprodukter i sina butiker och e-handelsplattformar. Genom varumärken, erbjuds urvalet av nya och begagnade videospelskonsoler, tillbehör och videospeltitlar, i både fysiska och digitala format på en global nivå. Bolaget erbjuder också fans ett brett utbud av vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel. Varumärken inkluderar GameStop, EB Games, Micromania. Bolaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.
4. Advanced Micro Devices Inc
4. Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, förkortat AMD, är ett amerikanskt bolag inriktade mot utveckling av industriella halvledare. Produkterna används inom olika affärs- och konsumentmarknader, där bolaget bland annat utvecklar diverse mikroproccessorer för datorer och övriga hårdvaror. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Sunnyvale, USA.
5. Polestar Automotive Holding Uk Plc
5. Polestar Automotive Holding Uk Plc
Polestar Automative är en fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom utveckling samt tillverkning av elfordon. Merparten av bilarna säljs under det egna varumärket och köparna består av både privatpersoner samt företagskunder. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar. Utöver huvudverksamheten erbjuds diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Polestar har sitt huvudkontor i Göteborg.
6. Taiwan Semicond Mfg Co
6. Taiwan Semicond Mfg Co
Taiwan Semiconductor Manufacturing är ett elektronikföretag som tillverkar integrerade kretsar baserat på dess egna konstruktioner. Företaget erbjuder en omfattande uppsättning processer för integrerad kretsfabrikation för att tillverka CMOS logik, blandat läge, flyktigt och icke-flyktigt minne och BiCMOS-chips. Bolaget har sitt huvudkontor i Hsinchu, Taiwan.
7. Unity Software Inc
7. Unity Software Inc
Unity Software är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom tillhandahållandet av mjukvarulösningar. Exempel på produkter som bolaget erbjuder inkluderar grafiska 3D-verktyg för framställandet av bilder och övrigt innehållsbaserat material. Störst verksamhet återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna huvudsakligen består av medelstora företagskunder och professionella privatanvändare.
8. 3M
8. 3M
3M är ett amerikanskt globalt konglomerat verksamma inom ett flertal olika marknader. Bolagets produktportfölj är bred och inkluderar exempelvis tillbehör till hälsovården som stetoskop och elektroder. För industrin produceras tejp, slipband och tryckluftsdrivna pistoler, och för privatkunder finns produkter som block, saxar och skyddsglasögon. Huvudkontoret är beläget i St. Paul, USA.
9. Neonode Inc
9. Neonode Inc
Neonode är ett globalt teknikbolag. Bolaget erbjuder optiska sensorlösningar för touch, geststyrning samt detektering av omgivningar och objekt. Verksamheten styrs via flertalet affärsområden med inriktning mot touch och geststyrning, sensormoduler, samt mjukvarulösningar för förar- och kabinövervakningssystem. Neonodes kundbas återfinns inom exempelvis konsumentelektronik-, medicinteknik-, flyg- och bilindustrin.
10. Lucid Group Inc
10. Lucid Group Inc
Lucid Group är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget tillverkar och utvecklar elfordon. Exempel på elfordon som tillverkas är lyx- och sportbilar. Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget även kringtjänster som att designa sin egen bil samt servicenätverk och laddning. Bolaget bedriver verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på den nordamerikanska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Newark.
11. Coinbase Global Inc
11. Coinbase Global Inc
Coinbase Global är verksamma inom marknaden för kryptovaluta. Bolaget är specialiserade inom utveckling av digitala plattformar för trading, lagring och överföring av kryptovalutor. Bolagets kunder består huvudsakligen av privata aktörer, men kan även användas av företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Nordamerika.
12. AMC Entertainment A
12. AMC Entertainment A
AMC Entertainment Holdings är verksamma inom nöjesindustrin som tillsammans med dotterbolag driver biografer i USA. Bolagets utbud av biografer är varierat på så sätt att vissa kan erbjuda speciella vip-loger, andra erbjuder bar i loungen. Filmutbudet varierar så att det finns utrymme för både aktuella filmer och äldre klassiker.
13. Palantir Technologies Inc
13. Palantir Technologies Inc
Palantir Technologies är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvarulösningar. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för dataanalys och uppföljning inom olika verksamheter. Kunderna består av små- och medelstora företagskunder verksamma i ett flertal branscher. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.
14. Scandinavian Astor Group
14. Scandinavian Astor Group
Scandinavian Astor Group är verksamma inom försvarsindustrin. Bolaget är en leverantör av produkter, tjänster och tillhörande tekniska lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet samt produkter för industrier. Produktportföljen består exempelvis av radarstörningssystem och kompositkomponenter och erbjuds till myndigheter och företag inom flyg-, fordons- och försvarsindustrin. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige.
15. Activision Blizzard Inc
15. Activision Blizzard Inc
Activision Blizzard är en global spelutvecklare. Bolaget äger och utvecklar spel som Call of Duty, World of Warcraft samt Starcraft. Nuvarande bolag skapades vid en sammanslagning under 2008 mellan Activision och holdingbolaget Vivendi Games, som adderade ett av deras bolag, Blizzard, till det nya gemensamma namnet. Bolaget har sitt huvudkontor i Santa Monica.
Listan visar de aktier där män mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2023-09-14.