Männens favoriter

I listan nedan hittar du de aktier där aktieägarna hos oss i störst utsträckning är män över 18 år.
1. Bed Bath & Beyond Inc
1. Bed Bath & Beyond Inc
Bed Bath & Beyond är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget erbjuder ett flertal olika produkter för det dagliga livet, inkluderat handdukar, köksredskap, inredningsprodukter, samt produkter för städning och förvaring. Kunderna kan nå produkterna både via fysiska butiker, samt via bolagets E-handelsplattform. Bed Bath & Beyond grundades 1971 och har sitt huvudkontor i Springfield, New Jersey.
2. Rivian Automotive Inc
2. Rivian Automotive Inc
Rivian Automotive är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget utvecklar och tillverkar elektriska äventyrsfordon. Bolaget tillhandahåller elektriska stadsjeepar och elektriska pickupfordon. Merparten av bilarna säljs under det egna varumärket och köparna består av både privatpersoner samt företagskunder. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar i Nordamerika. Rivian Automotive grundades 2009 och är baserat i San Jose.
3. Intel Corp
3. Intel Corp
Intel är ett amerikanskt IT-bolag. Bolaget är inriktade mot utveckling och tillverkning av processorer för data- och nätverkskommunikation. Störst andel kunder återfinns bland privata aktörer samt större företagskunder, med verksamhet som sträcker sig inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.
4. Advanced Micro Devices Inc
4. Advanced Micro Devices Inc
Advanced Micro Devices, förkortat AMD, är ett amerikanskt bolag inriktade mot utveckling av industriella halvledare. Produkterna används inom olika affärs- och konsumentmarknader, där bolaget bland annat utvecklar diverse mikroproccessorer för datorer och övriga hårdvaror. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Sunnyvale, USA.
5. Abcellera Biologics Inc
5. Abcellera Biologics Inc
AbCellera är ett teknikföretag som söker, avkodar och analyserar naturliga immunsystem för att hitta antikroppar som kan utvecklas till läkemedel för att förebygga och behandla sjukdomar. Bolagets plattform kombinerar läkemedelsutveckling, analys och maskininlärning. AbCellera samarbetar med läkemedelsutvecklare i alla storlekar, från stora läkemedel till små bioteknikföretag.
6. GameStop Corp
6. GameStop Corp
GameStop är en spelutvecklare och återförsäljare av spel och underhållningsprodukter i sina butiker och e-handelsplattformar. Genom varumärken, erbjuds urvalet av nya och begagnade videospelskonsoler, tillbehör och videospeltitlar, i både fysiska och digitala format på en global nivå. Bolaget erbjuder också fans ett brett utbud av vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel. Varumärken inkluderar GameStop, EB Games, Micromania. Bolaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.
7. Polestar Automotive Holding Uk Plc
7. Polestar Automotive Holding Uk Plc
Polestar Automative är en fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom utveckling samt tillverkning av elfordon. Merparten av bilarna säljs under det egna varumärket och köparna består av både privatpersoner samt företagskunder. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar. Utöver huvudverksamheten erbjuds diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Polestar har sitt huvudkontor i Göteborg.
8. Unity Software Inc
8. Unity Software Inc
Unity Software är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom tillhandahållandet av mjukvarulösningar. Exempel på produkter som bolaget erbjuder inkluderar grafiska 3D-verktyg för framställandet av bilder och övrigt innehållsbaserat material. Störst verksamhet återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna huvudsakligen består av medelstora företagskunder och professionella privatanvändare.
9. Neonode Inc
9. Neonode Inc
Neonode är ett globalt teknikbolag. Bolaget erbjuder optiska sensorlösningar för touch, geststyrning samt detektering av omgivningar och objekt. Verksamheten styrs via flertalet affärsområden med inriktning mot touch och geststyrning, sensormoduler, samt mjukvarulösningar för förar- och kabinövervakningssystem. Neonodes kundbas återfinns inom exempelvis konsumentelektronik-, medicinteknik-, flyg- och bilindustrin.
10. NVIDIA Corp
10. NVIDIA Corp
Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlings-enheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika varumärken, där det mer kända inkluderar Titan. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.
11. Taiwan Semicond Mfg Co
11. Taiwan Semicond Mfg Co
Taiwan Semiconductor Manufacturing är ett elektronikföretag som tillverkar integrerade kretsar baserat på dess egna konstruktioner. Företaget erbjuder en omfattande uppsättning processer för integrerad kretsfabrikation för att tillverka CMOS logik, blandat läge, flyktigt och icke-flyktigt minne och BiCMOS-chips. Bolaget har sitt huvudkontor i Hsinchu, Taiwan.
12. Palantir Technologies Inc
12. Palantir Technologies Inc
Palantir Technologies är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvarulösningar. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för dataanalys och uppföljning inom olika verksamheter. Kunderna består av små- och medelstora företagskunder verksamma i ett flertal branscher. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.
13. Coinbase Global Inc
13. Coinbase Global Inc
Coinbase Global är verksamma inom marknaden för kryptovaluta. Bolaget är specialiserade inom utveckling av digitala plattformar för trading, lagring och överföring av kryptovalutor. Bolagets kunder består huvudsakligen av privata aktörer, men kan även användas av företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Nordamerika.
14. Lucid Group Inc
14. Lucid Group Inc
Lucid Group är verksamma inom fordonsindustrin. Bolaget tillverkar och utvecklar elfordon. Exempel på elfordon som tillverkas är lyx- och sportbilar. Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget även kringtjänster som att designa sin egen bil samt servicenätverk och laddning. Bolaget bedriver verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på den nordamerikanska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Newark.
15. Activision Blizzard Inc
15. Activision Blizzard Inc
Activision Blizzard är en global spelutvecklare. Bolaget äger och utvecklar spel som Call of Duty, World of Warcraft samt Starcraft. Nuvarande bolag skapades vid en sammanslagning under 2008 mellan Activision och holdingbolaget Vivendi Games, som adderade ett av deras bolag, Blizzard, till det nya gemensamma namnet. Bolaget har sitt huvudkontor i Santa Monica.
Listan visar de aktier där män mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2022-11-29.