Kvinnornas favoriter

I listan nedan hittar du de aktier där aktieägarna hos oss i störst utsträckning är kvinnor över 18 år.
1. Lyko Group A
1. Lyko Group A
Lyko Group är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget drivs som en koncern och erbjuder försäljning av skönhetsprodukter inom hud- och hårvård. Försäljning sker via webbplatser och fysiska butiker, med störst marknad inom Norden. Förutom ovannämnda produkter består portföljen av kosttillskott, samt hand- och fotvård som huvudsakligen säljs under externa varumärken. Huvudkontoret ligger i Vansbro.
2. Hemnet Group
2. Hemnet Group
Hemnet är en digital marknadsplats för bostäder i Sverige. Bolaget erbjuder olika typer av annonseringspaket och möjligheter för bostadssäljande konsumenter att marknadsföra sin bostad; varumärkes- och statistikprodukter till fastighetsmäklare samt annonsprodukter till företag. Hemnet tillgängliggör även statistik och data kring den svenska bostadsmarknaden som finns tillgängligt på bolagets webbplats. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
3. Boozt
3. Boozt
Boozt är verksamma inom detaljhandelsbranschen. Bolaget bedriver försäljning av kläder via sin e-handelsplattform. Bolaget affärsfokus är att erbjuda ett brett urval av varumärken inom mode för herr, dam och barn. Försäljningen sker via bolagets E-handelsplattform som etablerades under 2011 och kundmarknaden är främst koncentrerad till Norden. Bolaget har sitt huvudkontor i Malmö.
4. SWECO B
4. SWECO B
Sweco är ett konsultbolag. Bolaget innehar specialisering inom sektorerna teknik, miljö och arkitektur. Tjänsterna som erbjuds innefattar huvudsakligen ritning av byggnadsprojekt, projektering, stålkonstruktioner, banteknik, samt installationstjänster som brand- och riskteknik, elsystem och ljusdesign. Bolaget innehar verksamhet på global nivå med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
5.  Midsona B
5. Midsona B
Midsona utvecklar och marknadsför produkter inom hälsovård. Bolaget är en återförsäljare av diverse kosttillskott, skönhetsprodukter, hudvård, samt ekologiska livsmedel. Produkterna återfinns främst genom dagligvaruhandeln, apotek och via separata varumärken. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Malmö.
6. Essity A
6. Essity A
Essity är ett hygien- och hälsobolag. Under 2017 delades SCA in i två bolag: SCA med inriktning mot skogsindustriell verksamt, samt Essity. Essity produkter återfinns på en global marknad med störst försäljning inom Europa. Affärsverksamheten är indelad i flera affärssegment med vardera specialistkompetens. Essitys produkter innefattar huvudsakligen toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.
7. Swedencare
7. Swedencare
Swedencare erbjuder produkter inom djurhälsa. Portföljen består av varierande föda och tillbehör som exempelvis foder, munhygien-produkter och schampo. Produkterna säljs till veterinärer, djuraffärer och apotek via egna varumärken och distributionen sker globalt via ett flertal dotterbolag, främst inom Europa och Nordamerika. Bolaget grundades år 1993 och har sitt huvudkontor i Malmö.
8.  Kinnevik A
8. Kinnevik A
Kinnevik är ett investmentbolag. Bolagets specialistkompetens återfinns inom uppbyggandet av digitala konsumentverksamheter. Affärsidén är att långsiktigt äga sina innehav genom aktiv delaktighet i den globala diversifierade portföljen av bolag. Kinneviks innehav är uppdelade i affärssegmenten e-handel & marknadsplatser, kommunikation, underhållning och finansiella tjänster. Bolaget grundades 1936 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
9. Havsfrun Investment B
9. Havsfrun Investment B
Havsfrun Investment är ett investmentbolag. Bolagets affärsidé är att på lång sikt uppnå avkastning där bolagets affärsverksamhet är fokuserad mot att förvalta en globalt diversifierad aktieportfölj. Placeringar i utländsk valuta neutraliseras normalt genom valutaterminer och investeringarna görs inom ett flertal olika sektorer. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
10. Bambuser
10. Bambuser
Bambuser är ett mjukvaruföretag som är specialiserat på interaktiv live-streaming. Bolagets primära produkt, Live Video Shopping, är en molnbaserad mjukvarulösning som används av globala varumärken och e-handlare för att erbjuda direktsända shoppingupplevelser på webbplatser, mobilappar och sociala medier. Bambuser grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
11. Zalando SE
11. Zalando SE
Zalando är en tysk online-återförsäljare. Bolagets produkter består huvudsakligen av kläder, skor och accessoarer. Utöver detta säljs även heminredning och sportartiklar. Utbudet omfattar flera varumärken för kvinnor, män och barn. Idag bedrivs verksamheten i stora delar av Europa. Bolaget grundades av Robert Gentz ​​och David Schneider år 2008. Zalando har sitt huvudkontor beläget i Berlin.
12. Hennes & Mauritz B
12. Hennes & Mauritz B
Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning under märket H&M Home. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades ursprungligen 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
13. MBRS Group
13. MBRS Group
MBRS Group är ett teknikbolag med fokus på onlineförsäljning inom livsstilssegmenten mode, heminredning och skönhet. Inom gruppen återfinns varumärken som Odd Molly och Hunkydory, de tre distributionsplattformarna Campadre, Members.com och Best of Brands samt We aRe Spin Dye. Bolaget gick tidigare under namnet We aRe Spin Dye. MBRS Group har sitt huvudkontor i Stockholm.
14. Vitrolife
14. Vitrolife
Vitrolife är verksamma inom läkemedelsbranschen. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter inom fertilitetsbehandling. Bolagets produkter säljs på global nivå, huvudsakligen inom Europa, Nordamerika och Asien och innefattar analys av embryon, kylningsprodukter, lasersystem, samt ett utbud av oljor som används i fertilitetsprocessen. En del av projekten utförs även i samarbete med övriga aktörer på marknaden. Bolaget grundades under 1994 och har sitt huvudkontor i Göteborg.
15. Intervacc
15. Intervacc
Intervacc är verksamma inom bioteknik. Bolaget utvecklar vaccin inom djurhälsovård. Särskild inriktning återfinns mot behandling utav infektioner orsakat av streptokocker och stafylokocker. Verksamheten drivs utifrån flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning. Försäljningen sker idag främst inom Norden och Baltikum. Bolagets huvudkontor ligger i Hägersten.
Listan visar de aktier där kvinnor är mest överrepresenterade som ägare och baseras på de 500 mest ägda aktierna bland våra kunder per 2023-03-22.