"Ett lågvattenmärke"

Rapport Betssons vd Ulrik Bengtsson hoppas att vinstvarningen i slutet av juni var ett lågvattenmärke i spelbolagets utveckling. Det säger han i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det får vi innerligt hoppas. Det vi har sett nu är att vi har börjat det tredje kvartalet med intäkter som är väsentligt över de genomsittliga intäkterna under andra kvartalet. Det är i alla fall en indikation på att vissa saker fungerar något bättre nu än i det andra kvartalet", säger speloperatörschefen.

Han antyder dock att Betsson kan ha tappat marknadsandelar i sportbokssegmentet under det andra kvartalet.

"Det är väl en ganska rimlig gissning att vi har tappat andelar i sportboken. Men i vår kasinoverksamhet har vi snarare tagit marknadsandelar", säger han.

Vidare upplyser vd:n om att den brittiska marknaden gick med förlust under det andra kvartalet, en marknad som var en av de bakomliggande förklaringarna till vinstvarningen i slutet av juni.

Är det främst en högre sportboksmarginal som ligger bakom den relativt fina starten på det tredje kvartalet?

"Bland annat är det så. Slutet på fotbolls-EM och framförallt EM-finalen var väldigt bra för oss och det har bidragit till en förbättrad sportboksmarginal i början av det tredje kvartalet. Men vi har också ökad underliggande aktivitet vilket också bidrar", kommenterar spelchefen.

Hur påverkar oroligheterna i Turkiet er?

"För oss som spelbolag tror vi att det har ganska liten, om ingen effekt, kortsiktigt. Det vi givetvis håller ögonen väldigt noga på är valuta och hur den utvecklas".

Vilka reaktioner har du fått på vinstvarningen?

"Det är klart att det är besvikelse från många håll men när vi har fått lägga ut texten och förklara vad som har hänt känner vi att de som är långsiktiga förstår vad som har hänt och har en tro på bolaget på sikt".

Vid 9.30-tiden på torsdagen hade Betsson-aktien stigit drygt 5 procent efter att ha redovisat en intäktsstart på det tredje kvartalet som väsentligt överstiger snittnivån under det andra kvartalet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -